Vzornice: Solarna dirka / delavnica

Datum objave: 15. 06. 2020 ibr-datum

Študentje,
Termin Petek, 19.junij 2020
Vabimo vas, da se, zazrti v prihodnost, udeležite delavnice ‘Solarna dirka’, ki bo potekala na Trgu Franceta Štiglica (za stavbo Kersnikove 4), torej na prostem.
Na delavnici bomo spoznali delovanje solarnih celic, preverili, kdaj so najbolj uporabne in kakšne rešitve obstajajo za oblačne trenutke. Ugotovili bomo, kako se solarne celice povezujejo in kaj to pomeni za pridobivanje energije. Poiskali bomo odgovor na vprašanje, ali lahko s solarnimi celicami napajamo avto.
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na 5hek@kersnikova.org.
Vzornice je program, znotraj katerega udeleženke in udeležence v okviru delavnic informiramo o dosežkih žensk v znanosti, tehnologiji in umetnosti.
Delavnica bo potekala v soorganizaciji Društva Rampa in Zavoda Kersnikova. Omogočajo jo MOL – Oddelek za kulturo v okviru projekta Vzornice (Društvo Rampa) in evropski projekt SySTEM 2020 (Zavod Kersnikova), ki je del okvirnega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020. V času delavnic bomo udeleženke in udeležence prosili za sodelovanje v kratki raziskavi, namenjeni samorefleksiji, vezani na delavnico.
Več informacij najdete na: https://www.facebook.com/events/256691222063570