Poletna akademija II: ‘Vidizvok’ / enotedenska delavnica

Datum objave: 28. 06. 2020 ibr-datum

Študentje, vabljeni na poletno akademijo:
K drugi poletni akademiji vabimo otroke in mlade, ki bi se radi pobližje spoznali z vizualizacijo zvoka. Na enotedenski delavnici bodo otroci izdelali čisto svoj laserski projektor, ki s skeniranjem vhodnih avdio signalov vizualizira obliko zvoka. Dva vhodna avdio signala (x in y os) se s pomočjo ojačevalnika in dveh zvočnikov pretvorita v mehansko valovanje, ki poskrbi za premik zrcal, od katerih se odbija laserski žarek. Tako odbiti laserski žarek sledi obliki vhodnih signalov in izrisuje njihovo obliko. Poleg x-y skenerja bodo udeleženci in udeleženke izdelali tudi enostavno elektronsko zvočilo, in sicer zato, da bo upravljanje zvoka in s tem vizualizacija bolj nadzorovano.
Poletna akademija je namenjena otrokom in mladim (9-14 let). Delavnica je namenjena tako popolnim začetnikom kot tudi tistim, ki se na mehaniko in elektroniko že spoznajo, saj bodo mentorji vsem pomagali nadgraditi svoje znanje.
Cena tedenskega varstva, ki zajema delavnice z materiali, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo, je 170 EUR. V primeru prijave dveh otrok dobi drugi 10 % popusta.
Podrobnejše informacije in prijave –> https://forms.gle/vaatwSuwLQRR6WEZ9
V primeru težav z odpiranjem prijavnega obrazca nam pišite na 5hek@kersnikova.org