VOLITVE REKTORJA

Datum objave: 23. 03. 2021 ibr-datum

Drage študentke, dragi študentje, sodelavci in sodelavke!

Bliskovito se nam približujejo volitve rektorja Univerze v Ljubljani, ki bodo potekale 13. aprila 2021 na vseh članicah Univerze in rektoratu hkrati.

Rektorja že drugič zapored neposredno volimo tudi študenti (1617 volilnih upravičencev na FE), zato je še tako pomembno, da spoznamo podrobnosti programov posameznih kandidatov.

Prav zato se bodo začenjši s tem tednom zvrstile spletne predstavitve kar štirih kandidatov za novo mandatno obdobje. Predstavitve bodo potekale tako preko videokonferenčne programske operem Zoom (možnost zastavljanja vprašanj), kakor tudi preko portala YouTube (namenjeno širši javnosti).

⚡️ Predstavitev za Fakulteto za elektrotehniko bo potekala v četrtek, 25. 3. 2021 ob 16. uri.

⚡️ Med kandidati za rektorsko mesto tudi naš redni profesor dr. Igor Papič, trenutni rektor Univerze, nekdanji dekan Fakultete za elektrotehniko in predstojnik Laboratorija za električna omrežja in naprave. Prof. dr. Papič je prav tako vodja evropske univerzitetne zveze EUTOPIA, nosilec številnih domačih in mednarodnih razvojno-raziskovalnih projektov ter soustanovitelj prvega slovenskega “spin-off” podjetja, ki se ukvarja z inženiringom in razvojem pasivnih, hibridnih ter aktivnih kompenzatorjev.

⚡️ Več o delu in viziji kandidata si lahko preberete na:
https://igorpapic.si/uvodni-nagovor/

Podrobne informacije o vseh kandidatih in povezave za dostop do video predstavitev lahko najdete na spletnih straneh Fakultete in Univerze:

* http://fe.uni-lj.si/aktualno/novice/2021022609102086/
* https://www.uni-lj.si/aktualno/novice/2021031914400204/