Začetni tečaj programskega okolja LaTeX


Podrobnosti dogodka


Datum dogodka:
Datum objave: 16. 02. 2018 ibr-datum

Želiš, da tvoje diplomsko, magistrsko delo ali doktorska disertacija izgleda kar se da profesionalno?

Ali ti je dovolj omejene funkcionalnosti MS Word-a in iščeš boljšo alternativo? Si želiš poenostaviti vpisovanje matematičnih izrazov v besedilnih dokumentih?

LaTeX (izg. /la-teh/) je v narovoslovnih vedah že več kot 32 let “de facto” standard za pisanje vseh vrst tehniške dokumentacije in znanstvenih poročil. LaTeX je brezplačna zamenjava za Microsoft Word, hkrati pa omogoča vrsto dodatni funkcionalnosti, predvsem na področju oblikovanja besedila in urejanja matematičnih formul.

Ekipa Stromar.si in Študentski svet za študente Fakultete za elektrotehniko organizirata brezplačen začetni tečaj programskega okolja za urejanje besedil LaTeX, ki se bo odvijal v kreativni učilnici Fakultete za elektrotehniko (KuFE).

Vsebina tečaja zajema: namestitev programskega okolja LaTeX; spoznavanje ukazov; zgradba dokumenta; uvoz in raba paketov; vnos besedila in matematičnih izrazov; strukturiranje dokumenta in kazal; bibliografija in citiranje; predstavitve Beamer; grafično oblikovanje s paketom TikZ.

Predavatelj bo udeležencem postregel tudi z že izdelanimi dokumenti, ki bodo koristni za nadaljnjo rabo okolja LaTeX.

Pridobljena znanja boste prav tako lahko uporabili na novem spletnem forumu, kjer študentom na pomoč priskočijo profesorji –www.stromar.si/forum

#TERMINI
Dogodek bo potekal enkrat tedensko, 3 termine.
– ponedeljek, 26. 2. 2018 od 17.00 do 20.00 na FE
– ponedeljek, 5. 3. 2018 od 17.00 do 20.00 na FE

#PRIJAVE
Število tečajnikov je omejeno (20). Vsi, ki se boste prijavili pravočasno, boste o uspešni prijavi naknadno obveščeni preko e-pošte! Prijave zbiramo na naslovu: https://stromar.si/prijavni-obrazci/latex-tecaj-prijava/

#CENA
Tečaj je popolnoma brezplačen in namenjen vsem študentom.

#POTREBŠČINE
Vsak udeleženec naj prinese svoj osebni računalnik.

Vprašanja naslovite na: predsedstvo@stromar.si

Dogodek omogočajo:

– ŠS FE
– ŠO FE
– Stromar.si