04. 01. 2017

Pogoji in določila

Pogoji in določila uporabe “Spletne menjalnice rabljene literature – Stromar.si”

Z registracijo v Spletni menjalnici rabljene literature – Stromar.si, ustvarite uporabniški račun, s katerim lahko na portalu objavljate male oglase. Sam proces registracije in objave oglasov je preprost, potrebujete zgolj nekaj domišlije za izbiro unikatnega uporabniškega imena in močnega gesla ter delujoč e-poštni naslov. S tem, ko si ustvarite uporabniški račun, pa soglašate, da boste upoštevali spodaj navedene pogoje uporabe:

 1. Registracijo opravljate zgolj z namenom objave malih oglasov rabljene literature s področja znanosti in elektrotehnike.
 2. Odprtega sistema registracije in objave oglasov ne boste zlorabili s pomočjo računalniških orodij, ki bi avtomatično izpolnjevala zahtevane podatke, z namenom preobremenitve infrastrukture oz. škodovanju ugleda spletišča in društva Stromar.si, ŠOFE ter ŠSFE.
 3. Objavljali boste zgolj male oglase z resničnimi podatki, ki oglašujejo možnost odkupa rabljene literature s področja znanosti in elektortehnike.
 4. Vaše uporabniško ime, prikazno ime, e-poštni naslov ter oglasi v naslovu, opisu, kontaktnih podatkih ter ostalem besedilu ne bodo vsebovali besed oz. besednih zvez, ki bi načrtno škodovale ugledu društva Stromar.si, ŠOFE ter ŠSFE.
 5. Vaše uporabniško ime, prikazno ime, e-poštni naslov ter oglasi v naslovu, opisu, kontaktnih podatkih ter ostalem besedilu ne bodo vsebovali besed oz. besednih zvez, ki bi izvajale osebno promocijo oz. promocijo vaših društev, zvez in podjetij.
 6. Vaše uporabniško ime, prikazno ime, e-poštni naslov ter oglasi v naslovu, opisu, kontaktnih podatkih ter ostalem besedilu ne bodo vsebovali oz. nagovarjali k sovražnemu govoru.
 7. Zavedate se, da lahko upravnik portala Stromar.si kadar koli umakne vaš oglas oziroma izbriše vaš uporabniški račun, v kolikor ga interpretira kot kot zlonamernega oz. nepovezanega z vsebino strani in namenom društva.

 

Zasebnost in varnost uporabe

Zavedati se je potrebno, da je varnost uporabnikov in njihovih informacij prioriteta našega spletnega portala. Za namene zagotavljanja zasebnosti in varnosti sledimo najnovejšim standardom s področja informacijskih tehnologij. Vsi naši strežni gostujejo na zaupljivi infrastrukturi ter v celoti šifrirajo vse podatke zapisane na trdem disku. Prav tako omogočamo enkripcijo spletnega prometa med uporabnikom in strežnikom po standardu TLS. S tem, ko si ustvarite uporabniški račun, se zavedate, da:

 1. ne zbiramo vaših osebnih podatkov načrtno, te nam lahko posredujete zgolj poljubno
 2. vam naš spletni portal omogoča anonimno objavo malih oglasov
 3. vaših prijavnih podatkov (uporabniško ime, e-poštni naslov) ne bomo posredovali tretjim osebam v kolikor to ne bo potrebno za zagotavljanje varnosti portala in njegovih uporabnikov
 4. lahko svoj uporabniški račun kadarkoli izbirišete s pisno zahtevo na predsedstvo@stromar.si

 

Obravnava kršitev

Za namen zagotavljanja zasebnosti in varnosti vseh uporabnikov portala Stromar.si, kot tudi za zagotovitev varnosti omrežne opreme in strežniške infrastrukture uporabljamo avtomatski sistem preverjanja vsebine, ki beleži anonimne podatke o uporabnikih. Na podlagi teh podatkov si pridržujemo pravico, da uporabniku ali skupini uporabnikov onemogočimo dostop do naših storitev. Morebitne hujše kršitve oz. poskusi napadov na spletno mesto Stromar.si bodo nemudoma posredovani agencijam AKOS in SI-CERT ter kazensko preganjani!